Deze website wordt al sinds 2004 niet meer onderhouden. Dat verklaart de gebroken links, de aanwezigheid van frames, het gedateerde uiterlijk en techniek (toen helemaal hip ;-). Omdat het reisverslag nog veel wordt gelezen staat de website nog 'online'.

door: Hanjo van Houwelingen
  Hanjo
31 augustus 2004
StatistiekenWaarom maakt iemand een website?

Het antwoord op die vraag is niet zo heel moeilijk. Of toch wel? Sinds het begin van het fenomeen internet is iedereen in staat een eigen, persoonlijk televisiestationnetje te beheren. Blijkbaar is daar behoefte aan want het aantal websites (homepages) vandaag de dag ligt volgens Google boven de 4 miljard! Het is leuk om je interesses te delen met anderen of je stem verder te laten klinken dan tot het einde van de straat, namelijk wereldwijd! Bovendien kan men interactie hebben met de bezoekers en kunnen er makkelijk contacten worden gelegd met gelijkgezinden. Waar een normaal televisie station de populariteit meet in kijkcijfers achteraf, kunnen bezoekers van een website vaak direct zelf reageren.
Maar denk nu maar niet dat het merendeel van de bezoekers daadwerkelijk een reactie achterlaat of zelfs maar bereid is interactief te zijn. Om weer een parallel te trekken met het medium TV blijven de meeste bezoekers van websites ook het liefst gewoon passieve 'kijkers'. Zo zit de mens nu blijkbaar eenmaal in elkaar. En op dat gebied voldoet het medium internet lang niet aan de verwachtingen van de jaren negentig van de vorige eeuw, en is misschien wel één van de spelden die de internetzeepbel uit elkaar deed spatten toen dat eenmaal pijnlijk werd gerealiseerd.
Op deze website probeer ik ook interactie uit te lokken van de bezoekers bijvoorbeeld d.m.v. een gastenboek, diverse polls, en middels een interactief fotoalbum waar men de foto's kan waarderen met een aantal sterren of per foto commentaar toe kan voegen en zelfs een e-card kan versturen. Over het aantal bezoekers van deze site mag ik zeker niet klagen. De bezoekersaantallen zijn nog steeds groeiende en het USA reisverslag is wat dat betreft de grote trekker van de kar. Om terug te komen op de interactie, er is in de maand augustus 26 keer gereageerd (in polls, gastenboek of fotoalbums) en zijn er 1432 verschillende bezoekers op visite geweest (de oranje staafjes in het diagram boven). Je kunt dus zeggen dat maar 1,8% van de bezoekers interactief was op deze site, en wie weet staat dit getal wel model voor heel het medium internet!

Waarom maakt iemand een website?
Achteraf gezien blijkt het in mijn geval voor een groot deel om persoonlijke redenen, niet alleen ben ik zelf de meest terugkerende en trouwste bezoeker van mijn eigen website , maar lees ik ook nog regelmatig het USA reisverslag door. In combinatie met alle foto's heb ik de reis al zeker dertig keer opnieuw beleefd, en dat scheelt enorm in de kosten. Het bekostigen van dertig van dergelijke reizen is namelijk praktisch onmogelijk! En dat het verslag dan ook nog word gewaardeerd door andere bezoekers is mooi meegenomen.
reageren?
door: Hanjo van Houwelingen
  Hanjo
28 juni 2004
Slapen.

Iedereen moet slapen, zeker mensen met de ziekte van Pfeiffer. Maar het is 'de manier waarop' wat het verschil maakt, als Pixel haar ogen dicht doet na een flinke speel-sessie is ze ECHT compleet van de wereld! Nog wat: de Turkije vakantiefoto's staan online!
reageren?
door: Hanjo van Houwelingen
  Hanjo
20 mei 2004
De vertaling met een knipoog:
Translation with a knipeye
La traduction avec un oeil le knip
Wat blijft internet toch fascinerend. In de bezoekerstatistieken van deze website zag ik de laatste tijd een vreemde URL opduiken: http://babelfish.altavista.com/babelfish. Het blijkt een vertaalservice te zijn. Omdat we steeds meer bezoekers krijgen, ook uit het buitenland, wordt hij gebruikt om deze website te vertalen! Via de linkjes rechts zie je hoe dat er uitziet. Je hoeft geen leraar Engels of Frans te zijn om te zien dat het grammaticaal een puinhoop is, en niets meer is dan de letterlijke vertaling van de woorden - maar het is heel grappig! En het voldoet, iemand uit het buitenland kan een aardige indruk krijgen wat er op deze website zoal staat.

Als laatste wil ik voor de liefhebbers even kwijt dat de pagina van de 'modelbouw soap' weer helemaal up-to-date is.
reageren?
door: Hanjo van Houwelingen
  Hanjo
23 april 2004
Nu ik al 2 maanden thuis loop vanwege de ziekte van Pfeiffer is het wel aardig iets daarover te vermelden via deze weblog. De belangrijkste symptoom van dit virus is iedereen wel bekent: moeheid. Echter, er zijn er nog meer. Typisch Pfeiffer is ook: een zere keel (ontstoken Lymfklieren), steken in de buikstreek (vanwege een protesterende Lever), en hoofdpijn. Er is geen medicatie, en waar onze huisarts zegt 'gewoon een beetje door te moeten hobbelen' raak ik er steeds meer van overtuigd dat absolute rust wel degelijk helpt. Huisartsen zijn immers ook niet alwetend.

De afgelopen week heb ik zo min mogelijk gedaan en mijn lichaam heeft die kans aangepakt om een inhaalslag te maken... Telkens als ik tegen de 'man met de hamer' aanloop, geef ik er aan toe.

Vanmorgen word ik sinds een lange tijd niet zo moe wakker - ik hoop dat het een eerste teken van herstel is! Een beetje rondneuzen op internet leert ons ook dat ik veel moet drinken (water / vruchtensap) en op moet passen met alcohol en vet eten vanwege de in zekere mate aangetaste lever.

reageren?
door: Hanjo van Houwelingen
  Hanjo
6 maart 2004
Zonsverduistering
Ik was benieuwd wat voor effect het zou geven om alle foto's van de zonsverduistering van 31 mei 2003 boven op elkaar te plakken... Leuk - al zeg ik het zelf! Ik had trouwens niet verwacht dat de zon een zo goed als kaarsrechte lijn volgt, weer wat geleerd!

Kijk hier voor meer foto's van die dag...
reageren?
door: Hanjo van Houwelingen
  Hanjo
10 februari 2004

Wat er allemaal niet mogelijk is met een bouwpakket, digitale camera, Photoshop en een creatieve bui!
Hanjo in desert Glowing engine Hollywood tail Romantic fin Motion Rock 'n Roll

reageren?
door: Hanjo van Houwelingen
  Hanjo
16 januari 2004

Het is weer winter en dus zijn we weer met een nieuw bouwproject begonnen. Dit keer is het een 1932 Ford Streetrod (merk Revell), die wat betreft kleur en uitrusting heel anders dan die van Revell zelf gaat worden. Maar-ja een Amerikaanse Hot - of Street Rod staat natuurlijk gelijk aan het woord 'customizing'! Kijk hier hoe de zaken er voor staan.

reageren?
door: Hanjo van Houwelingen
  Hanjo
2 januari 2004
Bonrepas
Geen witte kerst maar wel een mooi wit en koud begin van 2004! We hebben vandaag (voor het eerst sinds Amerika) onze wandelschoenen weer aangetrokken, en zijn bij ons achter door Bonrepas gelopen. Deze foto hebben we naar RTL-weer gestuurd - hopen dat Marjon de Hond hem inderdaad zal uitkiezen!

Updeetje voor wat betreft het reisverslag, de tekst is compleet! Ook zijn er foto's toegevoegd. Rest nog de afgelegde route per dag in de vorm van een wegenkaart... Heel het verslag is inmiddels ook geindexeerd door de zoekmachine op deze website!

reageren?

Archief: lees hier de van Houwelingen Weblog van 2003
Spring 1 pagina terug Spring naar boven Spring 1 pagina verder