Ook graag op reis naar Amerika? Vraag gratis reisinformatie en een vrijblijvende offerte aan.
Bekijk hier de route van deze dag!
Dag 10, zondag 14 september.
Arches NP - Bryce Canyon 275 mile. (Getankt 39 gal, 442 ml)

Ook al is Utah de Mormonenstaat (en is er geen druppel alcohol te krijgen), de winkels en tankstations zijn wel gewoon op zondag open. Bij een dumpstation 'Quality RV' geven ze niet thuis maar daar kunnen we het verschuldigde bedrag van $4,- in een bakje deponeren nadat we de tanks hebben geleegd.

Gisteren dachten we nog dat we het douchen een lekkende 'gray water' afvaltank hadden, maar dat blijkt gelukkig niet zo te zijn - hij zat gewoon nokkie vol! En dan treedt natuurlijk de overloop in werking... Sorry Arches NP campground!


Vandaag hebben we een lange rit voor de boeg, we rijden als het goed is in n stuk door naar Bryce Canyon NP. Bij aankomst hebben we zo'n 440 mijl (ruim 700 km) gereden - en dan hebben we nog de korte route genomen ook. We hebben de prachtige 'Highway 95' links laten liggen, maar daar hebben we geen spijt van. Al is het alleen al om het feit dat 'Highway 12' (tegen Bryce Canyon aan) ook al meer dan adembenemend is. De '12' is dan ook geen Highway maar een Scenic Byway, geen doorgaande weg dus maar een geniet-route.

Op de campground in Bryce is gelukkig nog voldoende plaats en we staan voor de verandering niet tussen rode rotsen maar midden in het bos, met 'Sunset Point' op nog geen 10 minuten lopen. En na op het gemakkie gekookt en gegeten te hebben gaan we daar dus ook naar toe.

Het speciale en kenmerkende van Bryce zijn de oranje / roze / witte pilaren en vormt de toplaag van de 'Grand Staircase' die begint in de onderste, zwarte lagen van de 'Grand Canyon'.
Het is werkelijk prachtig hier maar toch besluiten we hier maar 1 nacht te blijven omdat tch een uitgebreid bezoek aan 'Zion NP' willen brengen in plaats van er alleen maar doorheen te rijden. We horen namelijk van verschillende kanten dat Zion nog mooier is! Zo is Zion groener en waterrijker - iets wat welkom is na al het rode rots geweld van de afgelopen parken...
tips en ervaringen
klik hier voor meer foto's van deze dag

-10-
Spring 1 pagina terug Terug naar de index Spring 1 pagina verder