Ook graag op reis naar Amerika? Vraag gratis reisinformatie en een vrijblijvende offerte aan.
Bekijk hier de route van deze dag!
Dag 11, maandag 15 september.
Bryce Canyon NP - Zion NP 95 mile.

Eerst naar 'Bryce Point' (het park is genoemd naar een dominee die in dit Park beschaving moest brengen) en dan naar 'Insprition Point' alvorens we vertrekken.

Aangekomen bij Zion moeten we $10,- betalen vanwege het feit dat de tunnel voor ons moet worden afgesloten, campers van het formaat zoals de onze kunnen alleen in het midden rijden.

In kolone rijden andere auto's achter ons aan en de achterste moet een stokje afgeven aan het personeel. Op die manier is men er zeker van dat er niemand in de tunnel achter blijft. De normale entree is ook bij dit National Park gedekt door de 'National Parks Pass' die we voor $50,- in Joshua Tree hebben gekocht. Al bij het derde of vierde park heb je dit bedrag al terug verdiend, een echte aanrader dus!

Het weggetje vanaf de ingang van het park tot aan het Visitor Center is geweldig mooi. Absoluut één van mijn favorieten tot nu toe. Scherpe haarspeldbochten omhoog en omlaag die we alleen in de eerste versnelling kunnen nemen - een roodgekleurde weg tussen hoge bomen en prachtige rotsen.

Eenmaal op de camping aangekomen blijkt het snikheet maar we hebben stroom als hook-up zodat de airco er in ieder geval binnen een aantal graden af kan snoepen.

Ik ga voor een wandelingetje langs de 'Virgin' (het riviertje wat de oorzaak is van dit prachtige landschap) maar vanwege de hitte hou ik het snel voor gezien. De park shuttle bus brengt me terug naar de camping...

tips en ervaringen
klik hier voor meer 'Bryce Canyon' foto's

-11-
Spring 1 pagina terug Terug naar de index Spring 1 pagina verder