Ook graag op reis naar Amerika? Vraag gratis reisinformatie en een vrijblijvende offerte aan.
Bekijk hier de route van deze dag!
Dag 15, vrijdag 19 september.
Las Vegas - Yosemite NP, 373 mile. (Getankt 40 gal, 437 ml)

Als we de hook-up afkoppelen raken we aan de praat met een Canadees koppel die net als ons toch wel blij zijn om te kunnen vertrekken uit deze maffe stad, terug de natuur in. Al was het alleen al om het feit dat we om 06:00 worden gewekt door piepende en ronkende vrachtwagens en bulldozers - we staan pal naast een bouwput!

Uitchecken en de snelweg opzoeken. Na een half uurtje wordt het weer wat rustiger op de baan. Iets té rustig misschien want de weg die volgt (de 95) is de meest eentonige die we tot nu toe hebben meegemaakt. Hij is ook enorm lang. We wijken af van het plan om door 'Death Valley' heen te rijden. Het is ons ten sterkste afgeraden door Cruise America, vanwege de verzengende hitte en het uitblijven van support mocht er daar iets mis gaan met de camper. We rijden er nu dus omheen. Aangekomen in 'Big Pine' waar we in principe de mijlen er al op hebben zitten voor deze dag zien we dat Yosemite (spreek uit: Josimmutie) nog maar zo'n 120 km van ons verwijderd is. We doen stoer en gaan er voor, om 17:00 komen we aan en hebben een record: 700 km in 1 dag!

Een beetje moe rijden we het park binnen op zoek naar de eerste de beste campground, en da's pech: VOL! We waren er al een beetje bang voor - het is weekend en dit is een van de meest populaire parken in West Amerika. De Canadees van vanmorgen zei al dat half San Francisco hier in het weekend probeert te ontstressen.

De enigste optie is om terug te gaan naar de ingang en buiten het park een camping op te zoeken, zoals we in Arches NP ook hebben gedaan. Op nog geen mijl van de ingang vinden we een prachtig plekje aan een meer. Volgens Jannie doet het een beetje Fins aan; beter kan het toch niet! We hebben dit plekje meteen maar 2 nachten gereserveerd - vanuit hier kunnen we de oostkant van het park ontdekken.

Warm is het hier niet, het vriest zelfs 's nachts en dat is makkelijk te verklaren: we zitten op zo'n 10.000 ft (bijna 3,5 km) boven het zee niveau! Ook de steaks op de BBQ worden vanwege de koude wind niet gaar, en we pakken toch de koekenpan maar weer uit de kast.
tips en ervaringen
klik hier voor meer foto's van deze dag

-15-
Spring 1 pagina terug Terug naar de index Spring 1 pagina verder