Ook graag op reis naar Amerika? Vraag gratis reisinformatie en een vrijblijvende offerte aan.
 
Dag 16, zaterdag 20 september.
Yosemite NP, 150 mile.

We worden wakker - buiten is het wit van de vorst en voor het eerst hebben we de kachel nodig. Gewapend met statief en camera stap ik naar buiten om de zonsopgang te kunnen fotograferen - maar mijn vingers bevriezen bijna! Arme mensen in die tentjes links en rechts van onze (warme) camper die met een dikke jas aan het ontbijt proberen klaar te maken.

We vertrekken vroeg richting 'Yosemite Valley' en dat is maar goed ook want het park is zo enorm groot dat we er 2˝ uur voor nodig hebben.

Eenmaal aangekomen realiseren we dat we pech hebben dat we dit park in het weekend hebben gepland - het is enorm druk en dat doet jammer genoeg afbraak aan de natuurpracht.
Na wat boodschappen te hebben gedaan besluiten we om op ons gemakje een camping op te zoeken aan de zuidkant van het park, en dan meteen ook maar de hele maandag toe te voegen aan ons bezoek hier. Dan zijn de Amerikanen weer aan het werk en kunnen we in alle rust de prachtige vallei ontdekken.

Een vrouwelijke ranger op de Wawona campground geeft ons een tip: net buiten de zuidingang is er een Snow Playground waar we kunnen overnachten, daar is wel plek en nog gratis ook. Uit nieuwsgierigheid kijken we eerst nog op een campground genaamd 'Summerdale', maar dat is zó benauwend dat we weer vertrekken. Hiermee vergeleken blijkt de parkeerplaats bij de Snow Playground een paradijsje!


We staan midden in het bos en in de eerste instantie zijn we nog helemaal alleen ook. 's Avonds krijgen we gezelschap van 2 andere RV's. Grappig om te bedenken dat er nu 4 uur verderop een lege kampeerplaats is met onze naam er op, betaald en al!
tips en ervaringen
klik hier voor meer foto's van deze dag

-16-
Spring 1 pagina terug Terug naar de index Spring 1 pagina verder