Ook graag op reis naar Amerika? Vraag gratis reisinformatie en een vrijblijvende offerte aan.
 
Dag 17, zondag 21 september.
Yosemite NP, 50 mile.

Het is niet zo koud geweest als de vorige nacht, maar het is dan ook een kilometer lager hier. Om 09:00 of net iets later gaan we richting de rode reuze-bomen die hier vlakbij moeten staan in 'Mariposa Grove': de Sequoia's.

We parkeren op een parkeerplaats die eigenlijk veel te klein is voor onze camper, en al snel zien we al flinke exemplaren staan. Gelukkig is het hout van deze bomen betrekkelijk waardeloos - na het omzagen van zo'n reus breken ze als glas als zo op de grond neerkomen. Zou dat niet het geval zijn geweest dan waren ze beslist van de aardbodem verdwenen!

Sommige (levende) exemplaren zijn wel 3000 jaar oud en Jannie leest dat als ze dood zijn, het wel 1000 jaar kan duren voordat ze zijn weggerot... Naast de enorme bomen is er ook veel wild te zien in Yosemite, veel herten, eekhoorns en zelfs beren, al hebben er van hun geen eentje mogen aanschouwen. Maar goed ook misschien!

In de schors van de Sequoia zit een brandwerende stof, wat gedeeltelijk verklaart hoe ze zo oud kunnen worden. Bosbranden zijn namelijk niet zeldzaam, en zelfs noodzakelijk voor een gezond bos. Er staan ook bordjes langs de weg met 'Managed Fire' of 'Maintanance Fire - don't report'.

Na de boswandeling stoppen we bij een dumpstation voor het noodzakelijke onderhoud en raken aan de praat met een Amerikaan die met 2 gezinnen voor een weekend echt een GIGA camper hebben gehuurd. Hij wijst ons een beekje aan waar z'n familie in het water aan het spelen is, en ook zoeken na het 'werken' de verkoeling van het water. Het water is heerlijk koud en de prachtige ronde rotsen nodigen uit om te klauteren...

Bij een 'Campground Reservations' hokje boeken we 2 nachten op 'Crane Flat', de camping waar we vanavond een groot kampvuur hebben, en Marshmallows roosteren - gewoon om te proberen. De buitenkant van deze Amerikaanse spekkies carameliseren boven het vuur en worden van binnen zacht. Het is nog niet eens vies ook!

Morgen gaan we dus eindelijk naar Yosemite Valley waar we al flarden van hebben gezien, nu hopelijk te genieten zonder files!
tips en ervaringen
klik hier voor meer foto's van deze dag

-17-
Spring 1 pagina terug Terug naar de index Spring 1 pagina verder