Ook graag op reis naar Amerika? Vraag gratis reisinformatie en een vrijblijvende offerte aan.
 
Dag 18, maandag 22 september.
Yosemite NP, 50 mile.


Vanaf 'Crane Flat' gaan we eerste naar Yosemite Village om vocht in te kopen: water, melk bier en wijn en vervolgens zoeken we een plekje in de schaduw voor onze trouwe vriend de camper.

In plaats van een rondje met de gratis shuttle bus kiezen we voor een de 'Valley Floor Tour'. Twee uur lang rijden door de vallei in een open kar onder uitleg van een ranger, Het is weer warm (zoals eigenlijk elke dag) maar hebben regelmatig schaduw van de bomen of bergen. Even een statement tussendoor:

'Amerikanen zijn gek op getallen, quotes van beroemde personen en figuren herkennen in rotsen'.

We hebben een goede indruk van welke wandeltocht we willen gaan doen, we zoeken een waterval waar ook echt water valt. In deze tijd van het jaar is de keuze beperkt en zijn de imposante watervallen van het voorjaar niet veel meer dan lekkende kranen!

We kiezen voor het eerste gedeelte van de John Muir trail, ook wel de Mist trail genoemd. Onze hike eindigt bij een brug vanwaar de Vernal waterval te zien is. Het is maar een wandelingetje van 2 kilometer heen en terug, maar omdat we in deze kilometer 120 meter stijgen is het extreem zwaar. De wandeling is wel de moeite waard, en waar wij stoppen gaan de echte die-hards nog verder. Het eindpunt van deze 'Extremely Strenuous' trail ligt ruim 6 kilometer verder - en dan moet je nog terug.

Als we weer terug zijn bij de camper 'stelen' we een douche bij 'Housekeeping Camp' zodat we onze eigen watertank niet hoeven leeg te maken.

Na deze dagen in Yosemite concluderen we dat we bijna alles hebben gezien wat voor ons mogelijk is, en kunnen zeggen dat het een prachtig en enorm uitgestrekt park is (we hebben in dit park alleen al ruim 250 mile gereden) - maar toch zijn de mogelijkheden voor toeristen zoals wij beperkt zijn omdat de Valley Floor relatief klein is.

De bergklimmer en super-hiker kan echter hier een leven lang doorbrengen zonder verveelt te raken! En precies die mensen hebben geen last van de enorme drukte, waar wij ons helaas regelmatig aan hebben zitten ergeren.
tips en ervaringen
klik hier voor meer foto's van Yosemite NP

-18-
Spring 1 pagina terug Terug naar de index Spring 1 pagina verder