Ook graag op reis naar Amerika? Vraag gratis reisinformatie en een vrijblijvende offerte aan.
Bekijk hier de route van deze dag!
Dag 19, dinsdag 23 september. (Getankt 42 gal, 448 ml)
Yosemite NP - Marina, 220 mile.


Omgerekend verbruikt de camper 1 liter op de 4½ kilometer - en dat valt ons nog mee gezien de vaak steile bergweggetjes in Yosemite. We vertrekken vandaag richting de oceaan, en (zullen we dan toch echte Nederlanders zijn) we verlangen naar het water!

We maken een pitstop in 'Los Banos' zowel wij als de camper zijn toe aan brandstof. Het lukt ons eindelijk om rond de lunchtijd bij een Taco Bell uit te komen, dat wilden we al de hele tijd - en het is inderdaad heerlijk.
Naast gehakt en verse groenten zijn de taco's gevuld met een soort crème fresh en dat doet het hem. Hopelijk komt deze fastfood keten ook naar Nederland om met de Mac Donalds te concurreren!

Jannie wijst op de kaart en het blijkt dat we al vlak bij Monterey zitten, ons beginpunt op de beroemde kustroute 'Highway 1'. We slaan San Francisco over omdat het voor mij nog geen jaar is geleden dat ik daar een rondleiding heb gekregen.

Monterey is een heel leuk plaatsje, in een uur tijd zien we al meer cultuur dan de afgelopen 2½ week bij elkaar! Vooral leuk zijn de oude (vis) inblik fabrieken (Canning & Co.) aan de kustlijn die op zich veel overeenkomsten heeft met Fisherman's Wharf in San Francisco. Jammer genoeg is er in Monterey zelf geen RV-park of campground te vinden en zijn we aangewezen op een camping net ten noorden van deze plaats - in Marina.

We willen natuurlijk wel aan de kust staan met de camper! Eenmaal de camper te hebben geïnstalleerd trekken we onze zwemkleding aan en lopen we door de duinen richting de golven. We hebben enorm veel lol met de grote en krachtige golven hier, we worden allebei een keertje beetgepakt en over de bodem getrokken - dit is nog eens anders dan de Noordzee! Het wordt bewolkt, dus helaas geen mooie sunset vanavond. Maar we hebben nóg 2 avonden de kans om de zon in de zee te zien zakken.

Terug op de camping zien we dat we de vooraf besproken miles al verbruikt hebben, de 5 pakketten van 500 miles zijn op, wat overigens niet betekend dat we niet meer verder mogen rijden, we betalen nu gewoon 19 dollarcent per mijl bij...
tips en ervaringen
klik hier voor meer foto's van deze dag

-19-
Spring 1 pagina terug Terug naar de index Spring 1 pagina verder