Ook graag op reis naar Amerika? Vraag gratis reisinformatie en een vrijblijvende offerte aan.
Bekijk hier de route van deze dag!
Dag 20, woensdag 24 september.
Marina - Limekiln SP, 87 mile. (Getankt 42 gal, 448 ml)


Als we wakker worden is het nog steeds bewolkt, jammer! Maar we zitten aan de kust en dat is eerder regel dan uitzondering vertelt de sympathieke camping eigenares. "Rond de middag verschijnt normaal gesproken de zon weer". Ze heeft in haar schooltijd 6 maanden in Nederland gestudeerd en op een motorfiets rondgereden en heel warme gevoelens aan ons kikkerlandje overgehouden. We krijgen koekjes en koffie en mogen zelfs op haar kosten naar Nederland bellen omdat onze telefoonkaart bijna op is.

Na haar bedankt te hebben rijden we terug naar Monterey en proberen het historische centrum te vinden. Dat lukt niet helemaal, maar als we langs de kust blijven dan komen we vanzelf bij de '17 mile drive'. Een aanrader volgens de boeken, maar (achteraf) niet volgens ons!

Voor $8,25 kunnen we ons vergapen aan golfterreinen en mooie 'Ocean View' huizen, gewoon een rijke buurt dus! Een eenzame boom op een rots (Lone Cyprus) is hier zelfs een attractie en we moeten er een beetje om lachen.
Veel leuker is het pittoreske plaatsje 'Carmel' aan het eind van deze '17 mile drive'. Dit is het dorpje waar Clint Eastwood nog burgemeester is geweest, en als ik hem was - was ik dat gebleven ook! We slaan hier ook boodschappen in, al doet het me een beetje pijn dat het niet meer voor een hele week hoeft te zijn...

De volgende bezienswaardigheid op Highway 1 richting LA is het gebied rond 'Big Sur'. Het wordt ineens erg bosrijk en we bezoeken een mini State Parkje genaamd 'Pfeiffer Big Sur SP'. Al is het een bliksembezoek, het is de moeite meer dan waard! De boswandeling die we maken richting de 'Pfeiffer Fall' is sprookjesachtig - en de waterval zelf is niet de grootste maar wel de mooiste die we gezien hebben deze vakantie. Het bos staat hier vol met Coastal Redwoods, verwant aan de Sequoia's maar dan smaller en hoger (!).

Het is inmiddels middag en er vallen inderdaad gaten in de bewolking, gelukkig! De oceaan ziet er veel mooier en blauwer uit onder een stralende hemel, hopelijk hebben we vandaag wel een mooie sunset!

En die krijgen we ook. We worden getrakteerd met een campingplaatsje op 'Limekiln SP' en staan direct aan het water! Na een heerlijke salade van Safeway (met blue cheese saus) maken we ons op voor een prachtige zonsondergang op het strand. De geheugenkaart van de camera raakt vol maar niet voordat we de allermooiste foto's al hebben genomen. Onze vakantie kan echt niet meer stuk!
tips en ervaringen
klik hier voor meer foto's van deze dag

-20-
Spring 1 pagina terug Terug naar de index Spring 1 pagina verder