Ook graag op reis naar Amerika? Vraag gratis reisinformatie en een vrijblijvende offerte aan.
Bekijk hier de route van deze dag!
Dag 4, maandag 8 september.
Joshua Tree NP - Lake Havasu 175 mile.


Vanmorgen vroeg wakker om de zonsopgang te kunnen zien (en omdat we niet meer konden slapen). Joshua Tree is fantastisch mooi en als klap op de vuurpijl ronden we ons bezoek af met een wandeling naar Barker Dam. De richting vragen we aan een mediterende hippie - waarmee ik gisterenavond al een praatje had gemaakt. Hij dacht dat Joshua zo speciaal was omdat er verschillende aardlijnen samenkomen (!)... Maar toch heeft dit park inderdaad iets rustgevends over zich.


Om 07:30 lopen we al door de woestijn en alhoewel er aangegeven staat dat de 'hike' maar 1,1 mijl is, voelt het veel zwaarder. Hoe vroeg in de morgen het ook is, de zon prikt al stevig op onze hoofden. We maken dankbaar gebruik van de (verplichte) flessen water die we bij ons dragen. Over deze ene mijl doen we een uur! Omdat het een week geleden flink heeft geregend staat de Barker dam (honderd jaar geleden aangelegd door pioniers) vol en is de omgeving relatief groen - dat moet je maar net treffen!


Terug in de camper maken er ons zelf op voor een flinke trip richting Havasu Lake. We krijgen onderweg een echt 'eindeloze snelweg' gevoel, zo recht, rustig en ééntonig is hij, maar wel iets wat ik altijd al had willen meemaken!

Geld gewisseld, 28 gallon benzine getankt (op 344 mijl betekend dat omgerekend ongeveer 1 liter op 5 kilometer) en boodschappen gedaan in 'Parker' om te eindigen nèt onder 'Lake Havasu City' op een commercieel RV park aan een breed gedeelte van de Colorado rivier. Voor de Amerikanen een favoriet watersport gebied. We nemen even een bad in een afgesloten speedboot vrij stukje rivier, maar het is niet bepaald verfrissend, het water is troebel en warm. Een douche zorgt gelukkig voor meer verfrissing.


Op het moment van schrijven is het bijna 20:00 en de wind is buiten echt zo warm als een föhn. Het blijkt achteraf één van de weinige nachten dat we slapen met de airco aan.

     
tips en ervaringen
klik hier voor meer foto's van deze dag

-4-
Spring 1 pagina terug Terug naar de index Spring 1 pagina verder