Ook graag op reis naar Amerika? Vraag gratis reisinformatie en een vrijblijvende offerte aan.
Bekijk hier de route van deze dag!
Dag 5, dinsdag 9 september.
Lake Havasu - Route 66 - Grand Canyon NP 275 mile.


Na een ge-airconditioneerde nacht worden we vroeg wakker en zitten al om 07:30 op de weg. Het plan is om via een bewaard gebleven stuk van de Route 66 naar de Grand Canyon te rijden. Al snel betreden we bij Kingman deze beroemde Amerikaanse moederweg. Het valt ons allebei een beetje tegen, we missen de antieke auto (wrakken) en dito tankstationnetjes, het enigste wat we tegenkomen is een slimme ondernemer bij 'Hackberry'. Die heeft gewoon de moeite genomen om wat oude spullen te sparen, ze te laten wegroesten op zijn terrein en een souvenirs winkeltje te openen. Dit is wat toeristen willen zien! Ik herken het trouwens uit een brochure.


In 'Seligman' (spreek uit 'Slikmun') verorberen we geheel in stijl een dikke hamburger in een restaurant wat waarschijnlijk al eters over de vloer kreeg toen de Interstate 40 nog niet bestond en route 66 nog Úcht de hoofdroute was.

Een stukje planken op die 40 en bij 'Williams' richting het noorden. Het wordt koeler, bewolkter en het gaat zelfs regenen. "Da's pech" denken we "maar morgen hebben we nog een dag bij de Grand Canyon". Helemaal geen pech! Zodra we bij het Visitor Center aankomen klaart het al weer op, en er verschijnen zelfs flinke stukken blauw aan de lucht!

Letterlijk trappelend van ongeduld lopen we richting de rand van de Canyon met het fototoestel in de aanslag, alsof die super gleuf op elk moment zou kunnen verdwijnen.

Het is geweldig, op de plek waar we staan stroomt de Colorado rivier 1400 meter onder ons. Tegen de tijd dat we de zonsondergang kunnen gaan aanschouwen is de lucht weer bijna helemaal helder. De wolken die er wel zijn zorgen alleen maar om het plaatje n˛g mooier te maken. Ze kleuren mooi oranje met de rotsen mee.

De temperatuur is wel flink gedaald, ik denk dat het niet veel warmer is dan 15 graden is vanavond. We blijken trouwens niet zoals gepland samen te reizen maar we hebben een passagier! Een muis wel te verstaan, die 's nachts irritant zit te knabbelen in het keukenblok. We noemen hem Knabbel.
     
tips en ervaringen
klik hier voor meer 'Route 66' foto's

-5-
Spring 1 pagina terug Terug naar de index Spring 1 pagina verder