Ook graag op reis naar Amerika? Vraag gratis reisinformatie en een vrijblijvende offerte aan.
Bekijk hier de route van deze dag!
Dag 7, donderdag 11 september.
Grand Canyon NP - Monument Valley 184 mile. (Getankt 34 gal, 358 ml)


We vertrekken weer maar zijn nog niet uit het Grand Canyon NP, eerst bezoeken we nog een paar uitkijkpunten waaronder 'Desertview'. Zoals de naam al doet vermoeden begint hier de woestijn en met de verrekijker hebben we een goed zicht op een prachtige tafelberg.Gelukkig is de woestijn niet al te warm merken we als we er door heen rijden, we kunnen de airco zelfs uit laten. De reis loopt voorspoedig. Voordat we het weten komen via het bosrijke gebied van de Grand Canyon al ogen te kort bij het aanschouwen van de steeds roder wordende omgeving. Onderweg rijden we langs kraampjes van indianen, die wat aardewerk en kraaltjes proberen te slijten aan toeristen. Eéntje heeft een serie borden langs de weg gezet in de volgende volgorde:

1. STOP!
2. YOU'VE GONE TOO FAR!
3. NICE INDIANS BEHIND YOU!
4. MAKE U-TURN NOW!


Plotseling, bij het binnenrijden van de staat Utah, verschijnen de zo kenmerkende rode monolieten van Monument Valley. Dit is het typische Western decor zoals je in veel Cowboy films kunt zien. Monument Valley is een indianen reservaat en ook het Visitor Center wordt door ze gerund compleet met een onthaal op trommels.


Er is plek genoeg op de camping op de heuvel met het allermooiste uitzicht wat je je kunt voorstellen! Dit is een van mijn persoonlijke hoogtepunten van de reis. Ook de zonsondergang overtreft die van de Grand Canyon twee dagen geleden, die op zich toch niet mis was!


Knabbel, onze meereizende muis, is ondanks het muizengif nog steeds niet dood.
     
tips en ervaringen
klik hier voor meer 'Monument Valley' foto's

-7-
Spring 1 pagina terug Terug naar de index Spring 1 pagina verder