Ook graag op reis naar Amerika? Vraag gratis reisinformatie en een vrijblijvende offerte aan.
Bekijk hier de route van deze dag!
Dag 8, vrijdag 12 september.
Monument Valley - Arches NP 200 mile.

Na een prachtige zonsopgang vertrekken we, en al snel zijn de 'monumenten' verdwenen. Het blijkt een vrij klein gebied te zijn. We rijden richting via een rotspartij genaamd 'Mexican Hat' naar Arches, het Nationale Park met de steenbogen oftewel de 'Arches'.


In 'Bluff' rijden we langs wat lijkt op een rodeo show en keren om het wat beter te zien. Wat leuk! Het is inderdaad een rodeo show, onderdeel van een Indian Fair. Voor $5,- mogen we naar binnen en genieten we van cowboys en cowgirls alleen van Indiaanse kom-af die te paard een kalf proberen te vangen - en dat zo snel mogelijk. De jongetjes hebben er duidelijk meer gevoel voor dan de meisjes. Optimaal sfeer proeven! En ruiken...

Op de kaart ziet Jannie een goed punt om te stoppen, we zijn vandaag onderweg naar Arches NP, een park wat vol staat met natuurlijke steenbogen - maar blijkbaar krijgen we al een voorproefje te zien. De plek waar we gaan stoppen heet 'Hole n" the Rock', en valt absoluut niet te missen! Met metershoge koeienletters is de naam op de rots gekalkt. We zoeken naar het betreffende gat in de rots maar kunnen hem helemaal niet vinden! We schieten in de lach als we horen dat met dat 'gat in de rots' een huis wordt bedoeld - uitgehakt uit het gesteente.

Toch vermaken we ons zelf, er is veel te zien aan souvenirs en oude roestige karren en auto's. Op deze website kan je een kijkje nemen in dit '5000 square foot' grote huis.
Aangekomen bij Arches hebben we een tegenvaller, de enigste campground in het park is vol. Het is natuurlijk druk zo tegen het weekend, en er zijn maar 50 plekjes te verdelen. De ranger verteld ons dat we er 's morgens vroeg bij moeten zijn, vanaf 07:30 worden de plekjes namelijk verdeeld.


Voor vandaag zoeken we dus een camping op buiten het park, en de eerste de beste heeft plek voor ons, nog geen 2 mijl vanaf het Visitor Center. Deze camping heeft de meest luxe en schone douches die je je voor kunt stellen - en daar maken we dus goed gebruik van!

Opgefrist en met vulling in de buik gaan we 's avonds toch nog terug naar het eindeloze park om daar van de ondergaande zon te gaan genietem... Knabbel trouwens, is of misselijk of dood, die heeft vannacht geen kick gegeven!
tips en ervaringen
klik hier voor meer foto's van deze dag

-8-
Spring 1 pagina terug Terug naar de index Spring 1 pagina verder