Ook graag op reis naar Amerika? Vraag gratis reisinformatie en een vrijblijvende offerte aan.
 
Dag 9, zaterdag 13 september.
Arches NP 40 mile.

We hebben dit keer de wekker gezet om vroeg naar het Visitor Center te gaan maar de moed zakt eenmaal aangekomen in de schoenen. We zien dat we lang niet de enigste gekken zijn die om 07:15 al op de ranger staan te wachten! Met een kop koffie in de had sluiten we aan in de rij. Gelukkig blijken er 26 plekjes beschikbaar, genoeg voor ons allemaal. Zoals het op bijna alle plaatsen werkt krijgen we ook nu een envelopje met daaraan een afscheur gedeelte.
Het afgescheurde gedeelte moet je aan het paaltje op je plaats hangen met daarop geschreven je nummerbord, en voor hoeveel nachten je hebt betaald. In het envelopje stop je het totaalbedrag (in dit geval $10,-) en deponeer je in een daarvoor bestemde brievenbus. Een zelfbetaalsysteem dus, waar niet eens personeel of rangers aan de pas hoeven te komen.

We gaan eerst (in colonne) helemaal naar de camping om een plekje uit te zoeken (18 mile verder), het papiertje aan de paal hangen en daarna pas ontbijten.


Na het ontbijt maken we ons klaar voor een flinke wandeltocht door 'Devils Garden', waar 3 bogen te bewonderen zijn. Het is zonnig maar de harde wind is heel fris en een trui komt daarom goed van pas. Onderweg leggen we een stel Amerikanen uit waarom 'Holland' ook 'the Netherlands' heet.


Na deze tocht en nog wat uitkijkpunten, waaronder één met zicht op de beroemdste boog van allemaal en symbool van de staat Utah: de 'Delicate Arch' (het zou een nationale ramp betekenen als deze stenen boog eens in zal storten, de Utah-rians zijn er zo trots op dat 'ie op bijna elke nummerplaat te zien is), gaan we terug naar de camping om de BBQ aan te steken. Op vrijwel elke campingplaats in Amerika, op zowel een commerciële als eentje in een park, staat een picknicktafel en een barbecue waar je ook een kampvuur in kunt maken.

tips en ervaringen
klik hier voor meer 'Arches NP' foto's

-9-
Spring 1 pagina terug Terug naar de index Spring 1 pagina verder