Ook graag op reis naar Amerika? Vraag gratis reisinformatie en een vrijblijvende offerte aan.
 
Tips en ervaringen
Hieronder vind u een opsomming van tips waaraan u kunt denken als een dergelijke reis gaat maken:

  • Houd enkele dagen ruimte in de reisplanning. Het is erg fijn om ter plekke nog wat wijzigingen in de route te kunnen brengen, bepaalde locaties kunnen tegen vallen of juist meevallen zodat u ergens een dagje aan vast kunt plakken.

  • Huurt u een auto of een camper dan heeft hij waarschijnlijk een automatische versnelling. Rij nooit zoals u gewend bent met 2 voeten, gebruik alleen uw rechtervoet voor de gas en rem, u kunt anders voor vervelende situaties komen te staan als u in uw schrik gelijktijdig de rem en gaspedaal in trapt!

  • Houd rekening met de breedte van de camper! Blijf met het breedste gedeelte (de linkerspiegel) altijd op de eigen weghelft, regelmatig komt u mensen met (gehuurde) campers tegen die dat niet doen, en met hun spiegel over uw weghelft hangen. Wees de wijste en ontwijk ze, anders kost het een hoop ellende en tijd, zeker ook omdat de linker zijruit bij zo'n spiegelbotsing aan diggelen zal liggen.

  • Een prima camper voor een redelijke prijs kan je huren bij Cruise America maar verwacht niet het nieuwste van het nieuwste. Wij kregen een op het oog redelijk uitgeleefde camper mee, maar hoewel er van alles stuk kan gaan in zo'n huis op wielen - heeft niets ons in de steek gelaten.

  • Plan de (voor Amerikanen) bekende parken zoals Yosemite NP of Arches NP zoveel mogelijk door de weeks - wij hadden de pech ze in het weekend te plannen. Het is dan veel te druk met ontstressende Amerikanen, en moet je voor een plekje op een campground er als de kippen bij zijn.

  • Wilt u graag "Highway 1" aandoen, zorg dan dat u de oceaan aan de rechter hand heeft (dus reis van noord naar zuid). U ziet meer, en het is des te makkelijker om even snel te stoppen op een van de parkeerplaatsen (Scenic Views). Dit is ook precies waarom wij het rondje Zuid-West USA tegen de klok in hebben gedaan!

  • Koop bij het eerste National Park een jaarpas. Voor deze $50,- kunt u vrijwel alle nationale parken bezoeken, een park op zich kost tussen de $10,- en de $20,- zodat u hem er snel uit heeft.